Berichten

Buurtfeest 2023

Zaterdag 16 september 2023 is het jaarlijkse buurtfeest Tussen Spoor en Singel. Tijd om bij te praten met je buurtgenoten onder het genot van een hapje en een drankje. Je kunt je eigen pizza’s bakken en genieten van salades van buurtgenoten. Je kunt dansen, springen op het springkussen, marsmellows roosteren en nog veel meer. Er is bier uit de tap, wijn en frisdrank.

Aanmelden kan via de tap ‘feest’ in het menu bovenaan de pagina.

4 mei, herdenken

Op 4 mei herdenken wij.
Raoul Hennekam heeft een indrukwekkend stuk geschreven over onze buurt in de Tweede Wereldoorlog: de deportaties van het Maliebaanstation, het Joods Monument op de Johan van Oldenbarneveltlaan, vermoorde buurtgenoten, buurgenoten in verzet, de struikelstenen…
Je kunt het document inzien en downloaden op de website

Joods Monument, Johan van Oldenbarneveldlaan, Utrecht
Joods Monument, Johan van Oldenbarneveltlaan, Utrecht

Locatie buurtborrel

Beste Buurtborrelaars,

Vorige maand (17 jan) was de buurtborrel in de Stichtse Taveerne een beetje krap en zeker erg luidruchtig. Veel buurtborrelaars stoorden zich hieraan.

Het voorstel is om eens bij Buurten in Oost af te spreken en te kijken of dat een geschiktere locatie is. Er is een afspraak met het restaurant gemaakt, wij zitten aan de stamtafel!!!

Volgende Algemene Buurtborrel, op 17 februari, is bij Buurten in Oost, Burgemeester Reigerstraat 61, vanaf ongeveer 20.15h.

Let op dit is dus a.s. vrijdag. Zonder tegenbericht wordt dit de nieuwe vaste locatie.

Met vriendelijke groet,

Arjan Hoopman

Buurtborrels 2023

Goede “Tussen Spoor en Singel” buren,

We hebben afgelopen vrijdag 16 december 2022 de eerste Algemene Buurtborrel gehouden en naar ons aller idee was het een succes…de opkomst was ruim 20 mensen en ik heb uitsluitend positieve reacties gehoord. Dit zie ik als een aanmoediging om door te gaan.

Tijdens de borrel en in de email zijn de antwoorden op mijn vragen binnengekomen:

  • Wat moet de frequentie worden………de meesten zijn voor één keer per maand
  • Welke avond is het  beste….. vrijdagavond is veruit het populairst
  • Welke stamkroeg gaan we nemen….De Stichtse Taveerne is door de meesten als prima ervaren…we kunnen altijd later nog eens verder kijken als er behoefte aan is.
  • Gaan we een algemene buurt App groep maken ….. daar hebben we weinig over gesproken…bij een volgende borrel nog eens op kauwen…hebben we gelijk een leuk onderwerp.

Op basis van de bovenstaand rudimentaire enquête stel ik het volgende voor:

Algemene Buurborrel “Tussen Spoor en Singel”

Datum, Tijd :                  Elke 3de vrijdag van de maand, start om 20.30h

Plaats:                              De Stichtse Taveerne, Twijnstraat 43

Zolang we geen algemene buurt app hebben….voor alleen de borrel is dat ook niet nodig…. “zet deze data in je agenda”. Als het dan zover is kun je alsnog bepalen of je wel of niet komt. In een electronische agenda kan een automatisch repeterende afspraak eenvoudig ingevoerd worden. Je kunt ‘m hieronder downloaden met de blauwe knop.

Voor het gemak zal ik voor 2023 alle data noemen zodat je die zo in je papieren agenda kunt zetten.

20 januari – 17 februari – 17 maart – 21 april – 19 mei – 16 juni – 21 juli – 18 augustus – 15 september – 20 oktober – 17 november – 15 december.

Maak er een goede gewoonte van…elke 3de vrijdag van de maand even kletsen met een paar buren onder het genot van een drankje – tot op de volgende borrel!!

Met vriendelijke groet,

Arjan Hoopman, ahoopman@xs4all.nl

Café De Stichtse Taveerne, Twijnstraat 43, Utrecht

Nieuwjaarsborrel 2023

Een oude traditie die we na Corona weer leven inblazen: de Nieuwjaarsborrel. Op zondag 29 januari van half vier tot ongeveer zes uur. Even een moment om de buren de hand te schudden of een knuffel te geven.
Wij zorgen voor soep, brood, knabbels, bubbels, Glühwein en warme chocolademelk. Je neemt zelf mee wat je lekker vindt.
Aanmelden met de knop.

Buurtborrel

vrijdag 16 december 2022 vanaf 20.30 uur, De Stichtse Taveerne, Twijnstraat 23, Utrecht

Al decennia zijn er mannen- en vrouwenbuurtborrels. Op initiatief van Arjan Hoopman nu een eerste gendenneutrale borrel! Kom en ga wanneer je wilt.

Gezellig buurtfeest

Het was gisteren, zaterdag 1 oktober 2022, een gezellig buurtfeest. Zelfgemaakte pizza’s uit de houtoven, bier uit het fust, vuurkorf, springen op het kussen, dansen op straat, bijkletsen, kennismaken, enzovoort. De ongeveer honderd (oud- en aanstaande) buurgenoten hebben tot in de late uurtjes genoten. Dank aan alle mensen, ook van buiten de buurt, die zich hebben geholpen om dit feest tot een succes te maken.

Raoul Hennekam ontving een Dompopper van de buurt voor zijn tomeloze inspanning om de geschiedenis van de hele buurt tot in detail in kaart te brengen.

Groet van buurtcomité Anneke, Annick, Evert, Froukje, Suus en Vivi.

Buurtfeest 2022 regenproof

Buurtfeest 1 oktober 2022 regenproof

Vandaag, zaterdag 1 oktober, is ons buurtfeest. Het wordt gezellig druk. Er hebben zich bijna honderd (oud-)buurtgenoten aangemeld.
De regen gaat ons niet tegenhouden, want we hebben drie tenten om ons te beschermen tegen het water. 
Je kunt je eigen houtgestookte pizza bakken, prachtige salades van de buren proeven, vers getapt bier en lekkere wijntjes drinken.
We praten bij, maken kennis, eten, drinken, dansen en feesten.
Genieten, dus.
Vriendelijke groet van buurtcomité Anneke, Annick, Evert, Froukje, Suus en Vivi.

Buurfeest regenproof

Burgemeester onthult muurschildering Westerdijk

Sharon Dijksma heeft vandaag, 14 september 2022, de muurschildering van Johanna Westerdijk officieel ‘onthult’. De muurschildering op de zijmuur van Maliesingel 54, gemaakt door schildercollectief De Strakke Hand, herdenkt de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland. Zij is beroemd als grondlegger van de grootste collectie levende schimmels ter wereld. Van haar is de gevleugelde uitspraak ‘werken en feesten vormt schoone geesten’. Dijksma zette onder andere de bewoners van Maliesingel 54, Nathalie Groetelaers en Wouter Jonk, in het zonnetje.

De QR-code op de muur verwijst naar de website over Johanna Westerdijk, waar veel informatie is te vinden over deze bijzondere vrouw naar wie het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute op het Science Park is vernoemd.