Stolperstein

Plaatsing Stolperstein, vrijdag 12 april 16-17.30 uur, voor Maliesingel 58. 

Raoul Hennekam doet onderzoek naar de historie van onze buurt. Hij heeft vorig jaar in kaart gebracht wat WOII in onze buurt betekende en betekent. Je kunt het resultaat lezen op de site: deportaties vanaf het Maliebaanstation; vermoorde bewoners, verzetshelden, het Joods monument….

Ontbrekende Stolperstein
Hij ontdekte dat er eigenlijk nog een Stolperstein gelegd zou moeten worden in onze buurt, namelijk voor Raphael Wraslouski. Hij woonde jarenlang op Maliesingel 58, en was zeefmaker van beroep (het waren zeven van paardenhaar voor bakkers). Hij dook onder maar werd toch opgepakt en in Auschwitz vermoord. 

Plaatsing op 12 april
We hebben een struikelsteen geregeld en gaan deze op 12 april plaatsen voor zijn laatste woonhuis. Je kunt dit bijwonen door je vanaf 16.00 te melden op de stoep van Maliesingel 58. Daar neemt Raoul je eerst mee door de historie van onze buurt tijdens WOII, waarbij we lopen via de Hugo de Grootstraat, Spoorwegmuseum, Johan van Oldenbarneveltlaan en weer de Maliesingel. Om 17 uur plaatsen we de steen. Aanmelden is niet nodig, maar fijn als je je komst aankondigt per mail: info@tussenspoorensingel.nl.

Bijdrage in de kosten
Het zou mooi zijn als we de kosten van de struikelsteen als buurt zouden dragen. Daarom kun je desgewenst een bijdrage (van bijv. € 5) overmaken voor de kosten ervan op rekening NL40 INGB 0006 1235 89 t.n.v. Evert van der Veen kwartiermaker o.v.v. Stolpelstein. 

Deel dit bericht gerust met je huisgenoten, buren, vrienden en familie. 

We zien uit naar je komst. 

Stolpenstein